Wat is co-packing?

Co-packing, kort gezegd het in-, om- en verpakken van allerlei producten in verpakkingsmateriaal, is een essentieel onderdeel binnen de logistieke keten. De term co-packer is een afkorting van het engelse woord Contract Packager ( contractverpakker). 

Wat doen co-packers in Nederland? 

Veel verpakkingen die je op regelmatige basis ziet, zijn in samenwerking met een co-packer gemaakt. De co-packer adviseert klanten over de meest optimale manier van verpakken en kan meer taken op zich nemen dan alleen het verpakken zelf. Zo kunnen zij ook advies uitbrengen over het soort verpakking, bijpassende labels en de optimale presentatie van een product.

De werkzaamheden van een co-packer non-food 

Een belangrijk aspect van het werk van een co-packer is het toevoegen van waarde binnen de logistieke keten, ook wel value added logistics genoemd. Dit stelt bedrijven in staat om zich beter te richten op hun core business, terwijl de co-packer zich bezighoudt met het efficiënt verpakken van producten. Het proces van co-packing omvat verschillende taken zoals afvullen en doseren van producten, gebruik van verschillende verpakkingen en materialen, ontwerp, manier van verpakken en logistiek.

Enkele voorbeelden van werkzaamheden van co-packers:

  • Etiketteren
  • Labelen
  • Sealen
  • Krimpen
  • Bundelpacken

Voordelen samenwerken met co-packers

Het samenwerken met co-packers in Nederland brengt enkele voordelen met zich mee.

  1. Kostenbesparing: Door samen te werken met een co-packer hoeft een bedrijf niet te investeren in eigen verpakkingsmateriaal, verpakkingsmachines en personeel. Dit bespaart kosten en maakt het mogelijk om te profiteren van schaalvoordelen van de co-packer.
  2. Flexibiliteit: Een contractverpakker is in staat om snel en efficiënt in te spelen op veranderende vraag van de markt. Dit zorgt voor flexibiliteit in het productieproces en maakt het mogelijk om snel te schakelen.
  3. Expertise en kennis: Co-packers beschikken over uitgebreide expertise en kennis op het gebied van verpakkingen, materialen en processen. Door samen te werken met een co-packer kan een bedrijf profiteren van deze kennis en zo de kwaliteit van de verpakkingen verbeteren.

Meer informatie over co-packing?

Voor alle verdere vragen omtrent co-packing en de samenwerking met PACKdirect, staan wij graag voor je klaar. Je kunt contact met ons opnemen via onze contactgegevens. Ons team van experts staat klaar om je te adviseren en te begeleiden bij het verpakkingsproces van jouw producten. We kijken uit naar een mogelijke samenwerking!

Vragen? Neem contact met ons op Contact opnemen met Pack Direct +31 (0)495-794088
Waarom Pack Direct? Betrouwbaar Eerlijk Samen Efficiƫnt
Klanten beoordelen ons
gemiddeld met een
9.6 Bekijk beoordelingen
Bekijk dit ook eens: Fulfilment uitbestedenGoodiebagVerpakkingsbedrijf